Zeeuwse
Zonnekersen.
Ronduit de
lekkerste!

Onze Kersen

De Zeeuwse Zonnekersen worden door ons met passie geteeld met oog voor mens dier en milieu. De Zeeuwse Zonnekersen zijn de lekkerste (zoete) kersen die op Zeeuwse klei geteeld worden. Klei die rijk is aan kalk en andere unieke mineralen. Ons fruitteeltbedrijf telt bijna 20 hectare van deze Zonnekersen. Alle Zonnekersen worden geteeld onder folie als bescherming tegen de regen en vogels. Daarnaast telen wij duurzaam. We hebben een eigen imkerij en zetten natuurlijke vijanden (zoals roofwantsen en lieveheersbeestjes) uit om de druk van schadelijke insecten te reduceren. Ook kijken wij zeer kritisch naar de inzet van de juiste rassen om de bomen de optimale bestuiving te geven. Daarnaast oogsten altijd op smaak. In het seizoen (juni, juli en augustus) zijn de Zeeuwse Zonnekersen volop verkrijgbaar. In en buiten onze Landwinkel

Selectie van rassen

Het kersenseizoen duurt maar een aantal weken, kersenweken genoemd. Omdat een kers maar 1 keer per jaar geoogst kan worden en wij de bomen een optimale bestuiving willen geven, telen wij verschillende soorten kersen. Van vroeg tot laatrijpede kersenrassen. Wij selecteren de rassen dan ook op smaak, kwaliteit en oogsttijdstip. Zo kunnen wij u als consument een heel seizoen kwalitatieve lekker smakende kersen aanbieden.

Eigenschappen van de kers

Onze kersen moet mooi glimmen als u naar hem kijkt. Zelfs zo dat u jezelf erin terug ziet. En ja… dat is echt zo! Daarnaast moet een kers een mooie groene steel hebben zodat hij er vers uit ziet. Ook moet de Zeeuwse Zonnekers er dik en stevig uit zien zodat je een vlezige kers in uw mond hebt. Onze kersen zijn altijd heerlijk zoet van smaak en zitten ook vol antioxidanten wat ten goede kan komen voor uw gezondheid.

Zeeuwse
Zonnekersen.
Ronduit de
lekkerste!
Vragen?