Fruitteelt en
Landwinkel uit
Zeeland

Over ons

De Zeeuwse Zonnekers is met zijn boomgaarden (25ha) gelegen op de scheiding van Walcheren en Zuid Beveland. Deze eilanden kenmerken zich door de jonge zeeklei en is rijk aan kalk en andere unieke mineralen die onmisbaar zijn voor de groei van fruitbomen en waar natuurlijk heerlijke vruchten van kunnen groeien. In de boomgaarden worden vooral kersen, geteeld, maar ook appels, peren, pruimen en aardbeien. Deze vruchten worden met zorg geplukt, bewaard en verpakt. De Zeeuwse Zonnekers is van de familie Eelenbaas die ook een Landwinkel aan huis heeft. Hier kan men naast aardappels, groenten en fruit ook de heerlijkste streekproducten koppen zoals verschillende soorten jam, vruchtensappen, bier, wijn, broodmeel en kaas. De Zeeuwse Zonnekers is gecertificeerd voor Global Gap (voedselveiligheid) en GRASP (keurmerk voor werkomstandigheden) en PlanetProof (keurmerk voor duurzamere fruitteelt).

plaatje
Wie zijn wij

Een echt familiebedrijf. Dat is de Zeeuwse Zonnekers en Landwinkel Eelenbaas. Jaco is met zijn zonen Johan en Marcel vooral te vinden in de boomgaard om zorg te dragen voor de mooie en smaakvolle kers en de andere vormen van fruitteelt. Dianne (vrouw Jaco) en Anneliene (vrouw Johan) zijn vaak in de Landwinkel te vinden. Ook de vrouw van Marcel (Anja) helpt op verschillende manier mee op het bedrijf en draagt ook zorg voor het oogsten van de aardbeien.

plaatje
Onze geschiedenis

Na het inpolderen van de Quarlespolder is Jacob in 1955 samen met zoon Izaäk het fruitteeltbedrijf begonnen in deze jonge polder. In 1990 hebben de zonen (Jaco en Marcel) van Izaäk het bedrijf over genomen van hun vader. Zij hebben in 1999 de eerste kersenbomen geplant. Veel van de oogst wordt afgezet via de The Greenery, maar steeds vindt de kers en het overig fruit de weg naar de markt via de eigen Landwinkel, de Landwinkel coöperatie en andere retail, foodservice en horecakanalen.

plaatje
Onze visie en missie

Na het inpolderen van de Quarlespolder is Jacob in 1955 samen met zoon Izaäk het fruitteeltbedrijf begonnen in deze jonge polder. In 1990 hebben de zonen (Jaco en Marcel) van Izaäk het bedrijf over genomen van hun vader. Zij hebben in 1989 de eerste kersenbomen geplant. Veel van de oogst wordt afgezet via de The Greenery, maar steeds vindt de kers en het overig fruit de weg naar de markt via de eigen Landwinkel, de Landwinkel coöperatie en andere retail, foodservice en horecakanalen.

plaatje
Onze methodes

Voor een goede lekkere kers heeft een boom goede bestuiving nodig. Dit doen wij door de juiste rassen bij elkaar te planten en de bomen onder folie te laten groeien op jonge zeeklei die rijk is aan kalk andere unieke mineralen. Ook is onze teelt duurzaam: We hebben een eigen imkerij en zetten natuurlijke vijanden (zoals roofwantsen en lieveheersbeestjes) uit zodat de druk van schadelijke insecten beperkt blijven. Tot slot zijn we zeer kritisch op het moment van oogsten. Want elk ras vraagt zijn eigen moment voor een optimale kwaliteit.

plaatje
Onze producten

Wij zeggen niet voor niets dat de Zeeuwse Zonnekers ronduit het lekkerste is. Want we denken en doen dag en nacht in kersen om de beste van Nederland (en misschien ook wel daarbuiten) te zijn. Omdat wij weten hoe lekker, gezond en veelzijdig een kers kan zijn. Natuurlijk kan je bij onze losse kersen (samen met ander fruit) kopen, maar we maken er ook bijzondere producten van. Bijvoorbeeld sap, wijn, secco, jam en saus. Laat je eens verrassen door al dit lekkers!

plaatje
Samenwerking

​Johan en Thijs zijn twee jonge en innovatieve telers die de handen ineen hebben geslagen. Hun missie is om zoveel mogelijk mensen gezonde kersen en fruit aanbieden die vers van de teler komen. Onderweg naar een bijeenkomst ontstond het idee van de Zeeuwse Zonnekers automaten om zo een gezond alternatief te bieden voor het overal verkrijgbare ongezonde segment. Dit idee hebben ze verder uitgewerkt en inmiddels hebben Johan en Thijs naast hun eigen winkels 4 nieuwe fruit automaten geplaatst op diverse locaties in Zeeland.

In de automaten worden enkel door Johan en Thijs geselecteerde kersen verkocht en die zijn natuurlijk kersvers. Daarnaast worden er in de automaten producten aangeboden zoals aardbeien, frambozen, appels, peren etc. Die door onszelf of door lokale telers uit de regio worden geteeld. Het plan is de komende jaren er nog nieuwe locaties bij te vinden waar we gezond vers fruit kunnen aanbieden.